אימון אישי להפרעת קשב | ADHD - ליווי לאורך החיים

מאת: ענבל דויטש - מאמנת אישית לבעלי הפרעת קשב וריכוז

הידעתם? ארבע עובדות מפתיעות על הפרעת קשב וריכוז:

   | 1 |
הפרעת קשב היא לכל החיים! בעבר היה מקובל לחשוב שהפרעת קשב היא הפרעה של גיל הילדות והיא נעלמת בבגרות. בפועל מחקרים עדכניים מראים כי עבור כ-2/3 מבעלי ההפרעה היא תמשיך ותלווה אותם גם כמבוגרים.
  | 2 |
הפרעת קשב פוגעת בדימוי העצמי! התסכול המתמשך בלימודים, תגובות הסביבה המאשימות והמעליבות, הקשיים החברתיים כתוצאה מויסות עצמי נמוך (מדברים "בלי מסננת", מפריעים בכיתה), כל אלה מובילים לחוסר שביעות של הילד או המבוגר מתפקודו ומיכולותיו ומייצרים אצלו דימוי עצמי נמוך.
  | 3 |
פעילות ספורט משפיעה לטובה – פעילות ספורטיבית נמצאה כגורם המסייע השני בתועלתו (לאחר טיפול תרופתי) להפחתת הסימפטומים של הפרעת קשב. 
העיסוק בפעילות גופנית באופן קבוע מסייע להעלות את הדופמין במוח באופן טבעי (אותו הורמון שהחוסר בו קשור להפרעה) וכך להגביר את יכולת הריכוז שלנו. בפעילות ספורטיבית משתחררים בגופנו אנדרופינים שהם הורמוני השמחה של הגוף – הם משפרים את מצב הרוח שלנו וגורמים לנו להרגיש טוב, ממש טוב. בנוסף, פעילות גופנית עוזרת להפטר מעודף אנרגיה בצורה חיובית, מסייעת בהשקטת מחשבות טורדניות, מסייעת לשינה טובה יותר וכמובן  – בריאה לגוף.
   | 4 |
בעלי הפרעת קשב חווים אחרת את הזמן – אחד המאפיינים הבולטים בהפרעת קשב הוא "עיוורון לזמן". בעלי ההפרעה רואים רק את הפעולות והמשימות שנמצאות בזמן הקרוב ומתעלמים מפעולות בעתיד הרחוק. כך יוצא שהם כמעט תמיד מגיעים לדקה ה-90 בהגשת משימות, מטפלים בחובות רק כשהגיעה ההתראה על אי התשלום ובוחרים לראות סרט ולא ללמוד למבחן שמתקיים בעוד יומיים.

מה זו הפרעת קשב?

הפרעת קשב וריכוז (בשמה המלא והמעודכן – הפרעת קשב ופעלתנות יתר. ובאנגלית – ADHD) היא הפרעה נוירולוגית-התפתחותית. כלומר זוהי הפרעה בגדילה ובהתפתחות של התפקוד הנוירולוגי במוח. זו אינה הפרעה "נרכשת", היא אינה מתפתחת כתוצאה מארועים בחיינו אלא היא מולדת ובעלת יסודות תורשתיים חזקים – כיום מאמינים כי לכ-50% מבעלי הפרעת הקשב יש הורה אחד לפחות עם ההפרעה (לכן בדרך כלל לילד בעל הפרעת קשב נמצא במשפחה הורה או סב בעל הפרעת קשב).

המאפיין הבולט בהפרעת הקשב הוא פגיעה בתפקודים הניהוליים של המוח. תפקודים ניהוליים הם מיומנויות חשיבה גבוהות שהכרחיות כל כך לחיינו כמו – למידה, תכנון, התנעה (יציאה לפעולה), זכרון עבודה, גמישות, ויסות רגשי, מוטיבציה ועוד.
כשהתפקודים הניהוליים נפגעים קשה לנו יותר להגיע בזמן למקומות, להציב מטרות ברורות, לבצע משימות מורכבות או לנהל פרויקטים, להתאפק ולעמוד בתור ארוך, לזכור היכן הנחנו את המפתחות והארנק, להצליח בלימודים אקדמאים, לקבל שינוי לא צפוי בסדר היום, להתרכז במשימה לאורך זמן וכן הלאה.

מכיוון שהתפקודים הניהוליים הם קריטים להרבה מהפעולות היומיומיות שלנו יוצא בפועל שההתמודדות עם הפרעת הקשב לא נשארת (כמו שחשבו בעבר) בתחום בית הספר והאוניברסיטה אלא ממשיכה איתנו גם בגיל הבוגר לעולם העבודה ולאחר מכן אל הזוגיות והקמת המשפחה.
לכן אימון להפרעת קשב הוא רלוונטי בכל גיל, גם להפרעת קשב שלא טופלה בגיל צעיר. חשוב לטפל בהפרעת קשב בכל גיל ולאורך כל שלבי החיים.
בעקבות זאת אני מציעה ליווי ואימון אישי ב-4 תחנות משמעותיות במהלך החיים:

  1. אימון לבני נוער עם הפרעת קשב
  2. אימון לסטודנטים עם הפרעת קשב
  3. אימון קריירה לבעלי הפרעת קשב
  4. אימון להורים עם הפרעת קשב

קראו למטה על ארבעת התחנות בחיים עם הפרעת קשב.

אימון להפרעת קשב לבני נוער

אימון לבני נוער עם הפרעת קשב

(האימון מגיל 14 ומעלה)

"הילד עצלן, הוא לא מכין שיעורים, תמיד מאחר ושוכח ציוד". (אבא מודאג)

"אין לה כמעט חברות, הדלת שלה תמיד סגורה, היא כל היום במסכים". (אמא מתוסכלת)

הפרעת קשב משפיעה על חיי בני הנוער בתחומים רבים.
מבחינה לימודית, תלמידים עם הפרעת קשב וריכוז מצליחים פעמים רבות לסיים את בית הספר היסודי בציונים טובים. איך? הם מסתדרים, הם אינטליגנטים ולכן מתמודדים בהצלחה עם החומר הנלמד בכיתה בלי צורך במאמץ או למידה מיוחדת.
המעבר לחטיבה מביא איתו עליה בדרישות הלימודים ואלו פעמים רבות מציפות את הבעיה. בשלב זה בני הנוער מגלים כי הם לא יודעים ללמוד! הם לא רכשו או בנו לעצמם מיומנויות למידה! וכעת כשהחומר רב והקושי גובר הם נותרים מאחור והפער מתחיל לגדול ולגדול. 
פעמים רבות ההורים בטוחים בשלב הזה שהילד הפך עצלן ומטיחים בו האשמות, בפועל פעמים רבות הילדים פשוט מתוסכלים מאי ההצלחה, הביטחון העצמי שלהם יורד והם מוותרים לאט לאט על ההצלחה בלימודים.

מבחינה חברתית, ילדים ובני נוער עם הפרעת קשב הם פעמים רבות אימפולסיביים, קולניים ומדברים ללא סינון או מחשבה מקדימה. לפעמים יש להם קושי בקריאת מצבים חברתיים או שהם נגררים בקלות להתנהגות שנתפסת כבעייתית. לחלקם יש קושי בשמירה על חברות ארוכת ימים. מצד שני פעמים רבות אלו ילדים מצחיקים, יצירתיים ויוזמים.

בנוסף, לקראת התיכון, מתחזק הצורך שבני הנוער יפתחו עצמאות ומיומנויות ניהול עצמי ברמה גבוהה יותר, שכן בנוסף ללימודים השרות הצבאי מתקרב ומתחילות מחשבות על חיים ללא ליווי או מעורבות הורית.
ילד עם הפרעת קשב מנוהל פעמים רבות על ידי הוריו. ליווי בניהול העצמי על ידי ההורים בהחלט מומלץ בגיל הצעיר כשלב ביניים לפני המעבר לעצמאות מלאה, כדרך ללמידת אסטרטגיות ניהול עצמי. אולם בגיל ההתבגרות על מוקד הניהול לעבור לילד עצמו כחלק מההתבגרות וכהכנה לחיים העצמאים. לכך נדרשת עבודה על ניהול זמנים ופיתוח אסטרטגיות ומצד שני נדרש גם שיחרור ושיתוף פעולה מצד ההורים.

נושאים שכיחים נוספים שעולים בגיל ההתבגרות עוסקים בסידור החדר, שותפות באחזקת הבית, התנהלות עם כסף, דחיינות וכמובן מסכים.

בכדי לעבוד על הנושאים הללו נדרש שיתוף פעולה מלא מצד המתבגר ולכן זהו תנאי מקדים ומחייב להגעה לאימון להפרעת קשב לבני נוער.

מה נעשה באימון הפרעת קשב וריכוז לבני נוער?

  • באימון נחשוף את החוזקות של בני הנוער ונצמח משם. במשך שנים הם שומעים מה הם לא, באימון נזכיר להם מה הם כן.
  • נעבוד על צעדים קטנים, על התקדמות בהשוואה לעצמם ולא לאחרים.
  • נתאמן בהצבת מטרות ראליות וברות השגה ונחוש הצלחה.
  • נלמד איך לומדים – סיכומים, חזרות, למידה בקבוצה או לבד – נמצא מה מתאים ועובד לכל תלמיד באופן אישי.
  • נתכנן למידה וסדר יום. נעסוק באסטרטגיות ניהול זמן.
  • נלמד ונתרגל אסטרטגיות חברתיות וויסות התנהגותי.
  • נקדם שילוב ספורט ואורח חיים בריא.

*האימון מתקיים מגיל 14 ומחייב גם הדרכת הורים.

 

אימון להפרעת קשב לסטודנטים

אימון לסטודנטים עם הפרעת קשב

"הגעתי לתקופת המבחנים ואני מרגישה אבודה ומוצפת, אין לי מושג איך להתמודד, אני בפיגור גדול ומרגישה מתוסכלת". (סטודנטית מתוסכלת)

סטודנטים רבים פוגשים מחדש ובעוצמה חזקה את הפרעת הקשב וריכוז כשהם מגיעים לאוניברסיטה, העלייה ברמת החומר והאינטנסיביות הנדרשת בלמידה משאירה אותם מתוסכלים וחסרי אונים. בנוסף, עבור רבים מהם, זו הפעם הראשונה שהם חיים מחוץ לבית, עוד מרכיב חדש שיש להתרגל אליו בנוסף ללמידה.

השנה הראשונה נחשבת במסלולים אקדמאים רבים לקשה ביותר ולכן אם אתם שוקלים תהליך אימון מומלץ להתחיל בו כבר עם תחילת השנה האקדמית הראשונה. כך תמנעו מפתיחת פער לימודי ותוכלו להנות מהכלים שתרכשו במשך כל שנות הלימודים.
כמו כן ישנם סטודנטים שמעולם לא אובחנו עם הפרעת קשב ובעקבות הקשיים שעולים בשנה הראשונה הם מגיעים לאבחון ונחשפים לראשונה להפרעה ולהשפעתה עליהם.

בתחילת השנה האקדמית נתמקד בניהול זמן, בבניית הרגלי למידה אפקטיביים, בתכנון למידה שבועי, בקידום חובות לימודיות ובעיקר בניהול הלמידה בראיה עתידית, כלומר – כיצד נגיע מוכנים לתקופת המבחנים העמוסה.
במקביל נעסוק בבניית שיגרה יומית תומכת למידה (שינה איכותית, שעת התעוררות, אכילה בריאה, שילוב פעילות גופנית).

סטודנטים רבים מגיעים לאימון אישי דווקא בסיום הסימסטר הראשון, לקראת תקופת המבחנים, זאת כאשר פתחו כבר פער בלימודים והם מודאגים מריבוי וצפיפות המבחנים וההגשות העתידים להגיע מאוד בקרוב.
עם סטודנט שמגיע לאימון בתקופה זו נתמקד בבניית תוכנית עבודה יעילה לשבועות הבאים עם דגש על הקצאת זמן למידה לכל אחת מהמשימות, בנוסף נבנה תוכנית יומית המעודדת למידה בה נבצע תכנון יומי פרטני וכמובן נתמקד במציאת ושיפור דרכי ואסטרטגיות הלמידה המתאימות לסטודנט הספציפי.

סטודנטים שמתחילים באימון בתחילת השנה הראשונה, מסוגלים בסיום תקופת המבחנים הראשונה, לשוב ולהשתמש באופן עצמאי בכלים שרכשו על הסימסטרים הבאים, הם משכפלים את הרגלי ניהול הלמידה על קורסים חדשים ומערכות לימודים חדשות.
בכל מקרה לעולם לא מאוחר להתחיל באימון, גם סטודנטים בשנה שלישית מוצאים רווחים רבים באימון ומצטערים שלא הגיעו אליו בשלב מוקדם יותר.

סטודנטים עם הפרעת קשב וריכוז , כמו כל סטודנט, צפויים להתקל בקשיים רבים בלימודים ולכן נדרשת מהם מוטיבציה גבוהה ויכולת התמדה ובנוסף כלים להתמודדות עם כישלונות, הפקת לקחים והתקדמות וצמיחה משם הלאה. סטודנטים עם הפרעת קשב פעמים רבות לא פיתחו כלים כאלו ויפגשו איתם לראשונה באימון.

מבחינת החיים האישיים, סטודנטים רבים חווים לראשונה יציאה מהבית. הם נדרשים להתמודד עם למידה מורכבת ובנוסף, לראשונה בחייהם, לנהל משק בית, לחיות עם שותפים או לשלב בין עבודה ללימודים.
סטודנטים רבים מספרים כי מעולם לא התעוררו בבוקר עם שעון מעורר או הכינו לעצמם ארוחת בוקר, רבים מהם לא חיו מעולם עם שותף וחלקו במטלות הבית, הם מאחרים ללימודים או שוכחים להגיש משימות, הם מתקשים לדחות סיפוקים ולכן קשה להם להציב לעצמם הגבלות על המסכים או על המפגשים החברתיים ועקב כך הם דוחים ללא הרף את הלמידה.
גם סטודנטים שעדין חיים בבית חווים ירידה משמעותית במעורבות ההורית בחייהם, להורים אין יותר קשר ישיר עם המורים והם אינם יודעים כשצצים קשיים או נוצר פער. הורים שהקפידו בעבר לאכוף שעות שינה אינם עושים זאת יותר וסטודנטים רבים הופכים את הלילה ליום וכתוצאה מכך מגיעים עייפים ללימודים או כותבים עבודות כשאינם בשיא הריכוז.
באימון להפרעת קשב וריכוז לסטודנטים אנחנו עוסקים רבות בלקיחת אחריות בוגרת על החיים ובפיתוח מיומנויות לניהול חיים בוגרים ועצמאים זאת בנוסף לניהול ותיכנון הלמידה האקדמית עצמה. כלים אלו חשובים ביותר לסטודנטים וישרתו אותם גם בהמשך כשיגיעו לשוק העבודה.

מה נעשה באימון הפרעת קשב וריכוז לסטודנטים?

  • נלמד לבצע למידה יעילה במהלך הסימסטר כדי להגיע מוכנים ומאורגנים לתקופת המבחנים.
  • נלמד להתמודד עם משימות לימודיות מורכבות.
  • נעסוק באסטרטגיות להתמודדות עם דחיינות.
  • נבנה שיגרה יומית בריאה תומכת למידה.
  • נתכנן בקפידה את תקופת המבחנים.
  • נרכוש אסטרטגיות להתנהלות עצמאית ויעילה בניהול הזמנים והמשימות שלנו.
  • ננתח כישלונות וקשיים ונלמד כיצד להתגבר עליהם.
  • נייצר מוטיבציה ללמידה ובמיוחד לתקופות עמוסות ולחוצות.
  • נזהה מהו סגנון הלמידה ושעות הלמידה האופטימליים עבורנו.

 

אימון להפרעת קשב עבודה קריירה

אימון קריירה לבעלי הפרעת קשב

"אני לא מצליחה להשתלט על המשימות שלי, מרגישה שיש לי עומס וההספק שלי דל, כל הזמן מעמיסים עלי עוד ועוד, אני מרגישה שהמנהלת שלי לא מבינה אותי". (עובדת מתוסכלת)

צעירים עם הפרעת קשב מגיעים לשוק העבודה ומגלים פעמים רבות שהם מתקשים להסתגל.
הם צריכים להגיע בזמן לעבודה, מצפים מהם לעבוד ברצף במשך שעות רבות, הם מקבלים משימות רבות ומורכבות, הם אחראים על פרויקטים תהליכיים ארוכים, הם נדרשים לעבוד בשיתוף עם חברי הקבוצה ולקבל הוראות ממנהלים ועמיתים ותיקים יותר.

עובדים צעירים ומנהלים בתחילת דרכם מגלים כי הם לא יודעים לנהל את הזמן שלהם, הם לא יודעים כיצד לתעדף משימות או איך לפרק פרויקטים מורכבים, אין להם מושג כיצד לתכנן את העבודה לאורך זמן ובכלל, העבודה כל הזמן ממשיכה להגיע והם מתקשים להשתלט, לעמוד על שלהם ולהגדיר גבולות.
הם מגלים שאין דמיון בין העבודה בפועל לבין איך שחשבו שהיא תהיה, לפתע הם כלל אינם בטוחים שברצונם לעבוד במקצוע בו למדו ובכל מקרה הם מרגישים שהם מאבדים עניין מהר מאוד ונוטים לקפוץ במהירות מתפקיד לתפקיד ומתחום לתחום.
הם חווים מהר מאוד תשישות והצפה ופעמים רבות מתפטרים או מפוטרים במהירות ובלי שמיצו את התפקיד או את יכולותיהם.

בתקופה בה מקומות עבודה רבים עברו לעבודה במודל היברידי עובדים עם הפרעת קשב מגלים כי הם מתקשים לעבוד מהבית. כשלא חייבים ללכת לישון מוקדם כדי להגיע למחרת בזמן לעבודה, הם רואים טלוויזיה עד שעות מאוחרות, קמים למחרת מאוחר ומתחילים לעבוד בצהריים. הם יוצאים להפסקות מרובות ומעדיפים כל משימה ביתית משעממת (יש כלים בכיור!) על משימות העבודה. כשמגיע הערב הם מרגישים שביזבזו את היום וממשיכים לעבוד עד שעה מאוחרת.

צעירים שבחרו להיות עצמאים ולא שכירים, מתמודדים כל יום עם הסחות הבית ובנוסף מגלים כי הם מתקשים לבנות סדר יום קבוע – אין להם דרכי עבודה קבועות או מערכות שמייעלות את העבודה, הם זמינים ללקוחות, ולמעשה עובדים, בכל שעות היום. הם גם חווים תחושת בידוד חברתי ואינם יודעים כיצד להתמודד איתה.

התמודדות נוספת האופיינית לצעירים המצטרפים לראשונה בחייהם לשוק העבודה היא קושי בהתנהלות הכלכלית. עבור רבים זו הפעם הראשונה בחייהם שהם מרוויחים סכומים נכבדים והם אינם יודעים כיצד להתנהל איתם, הם צריכים סיוע בדחיית סיפוקים ובבניית תוכנית כלכלית וכשאלה חסרים הם נגררים להתנהלות כספית בזבזנית ולא אחראית.

חשוב להבין שהפרעת הקשב לא נעלמת בסיום פרק הלימודים בחיינו, אם לא נלמד להתמודד עימה ולפתח מיומנויות נמשיך לפגוש אותה שוב ושוב בחיינו כמבוגרים – במקום העבודה, בקשרים האישיים ובהקמת המשפחה. כי הפרעת קשב וריכוז במבוגרים שאינה מטופלת – פוגעת באיכות חיינו.

מה נעשה באימון הפרעת קשב וריכוז לקריירה?

  • נתכנן סדר יום יעיל.
  • נתעדף משימות.
  • נלמד לפרק פרויקטים מורכבים ומצד שני לחבר משימות בודדות לפרויקט.
  • נרכוש כלים להתנהלות כלכלית חכמה ולבניית תוכנית פיננסית חודשית.
  • נבסס ונעצב תהליכי עבודה חכמים ויעלים המותאים לסגנון העבודה שלנו.
  • נזהה את החוזקות שלנו בעולם העבודה ונשתמש בהן לטובתנו.
  • נשתמש במוטיבציה שלנו לתקופות שוחקות במקום העבודה.
  • נבצע תכנון עתידי להתפתחות הקריירה.

 

אימון להפרעת קשב הורים

אימון להורים עם הפרעת קשב

"אני לא מספיקה כלום, אני מרגישה שאני עסוקה בכיבוי שריפות, רצה מהעבודה להסעות לחוגים, הילדים לא אוכלים כמו שהייתי רוצה, אין לי דקה לעצמי, שלא נדבר על הזוגיות שלי". (אמא עמוסה)

עם הילד הראשון אנחנו הופכים להורים. אם לפני כן חיינו הורכבו מעבודה, רווקות או זוגיות צעירה וניהול בית מינימלי פתאום כל החלק הביתי הולך וגדל, מתרחב ונהיה חשוב ומשמעותי אך גם דורש ומתסכל.

אנחנו חוזרים מהעבודה ושם ממתינה, לנו ההורים, המשרה השניה. אחרי יום עבודה מלא אנחנו צריך לעשות קניות, להסיע לחוגים, לחתום על אישורים, לדאוג שיהיה אוכל במקרר וחולצה לבנה לטקס בבית ספר, לאסוף מחברים, לקלח, להאכיל ולהקריא סיפור.
זו תקופה שבה שני בני הזוג מנסים למצוא איזון בין זמן העבודה לזמן הבית. יש חלוקת עבודה חדשה שצריכה להיבנות בין שני בני הזוג לראשונה בחייהם. הדבר מעלה חיכוכים שלא הכרתם בעבר. הורים יחידנים חווים עומס מוגבר ולעתים גם בדידות.

עבור הורים עם הפרעת קשב המעבר הזה קשה במיוחד, למשל בבקרים – אם בעבר קמתי בבוקר, התעסקתי בסלולרי, התארגנתי ויצאתי לעבודה בקצב שלי,  כעת אני צריך להוסיף להתארגנות ילד או שניים שצריך להעיר, לחבק, להלביש, להאכיל, להרגיע ולהפעיל. יש גם סנדוויצים שצריך להכין ותיק לגן שצריך למלא, לו"ז לאחה"צ שצריך לסגור מול בן או בת הזוג, אה, ולהתארגן, עוד לא התארגנתי בעצמי, אבל יש דד ליין שהוא שעת ההגעה לגן, אז אולי אצא ככה ואז אחזור הביתה ואתלבש? נגמר האויר.
התארגנות הבוקר הופכת ארוכה, הרבה משימות, מהרבה סוגים. לחץ.

ואיפה אני בכל זה? מה עם האדם שהוא אני? הרי אני לא רק הורה ולא רק עובד אני גם אדם עם תחביבים, שרוצה לפגוש חברים ולעשות ספורט באופן קבוע. איך מכניסים את הפעילויות הללו בתוך ימים עמוסים למכביר? 
ומה עם הזוגיות? אנחנו בעיקר נפגשים בערב מותשים או במקרה הטוב בארוחת הערב המשותפת.

איך מוצאים את הידיים והרגליים בהתנהלות היומיומית החדשה הזו? איך לא שוכחים משימות חשובות ודואגים שתמיד (או כמעט תמיד) יהיה אוכל בריא במקרר ותחתונים מכובסים?

ובעיקר – איך מוצאים איזון? איך יוצרים שותפות טובה? איך מתנהלים ביעילות ואיך אני דואג לעצמי במציאות החדשה שלי.
כי הפרעת קשב לא עוזבת אותנו כשאנחנו מתבגרים, חשוב כי מבוגרים עם הפרעת קשב וריכוז ידעו שהרבה מהקשיים שלהם קשורים להפרעה וכי אימון יכול לסייע ולהקל!

מה נעשה באימון הפרעת קשב וריכוז להורים?

  • נעצב ונטמיע הרגלים יעילים לניהול הבית.
  • נלמד לבנות רצפי בוקר וערב אפקטיביים.
  • נצפה ונתארגן מראש לארועים מורכבים או חוזרים.
  • נבנה תכנון שבועי משפחתי.
  • נלמד לנהל את התקציב המשפחתי.
  • נתאם ציפיות וערכים מול בן הזוג.
  • נגביר השתתפות של בני המשפחה באחזקת הבית.
  • נתכנן לו"ז בו נדאג גם לעצמנו.

 

הפרעת קשב מלווה אותנו לאורך כל תחנות חיינו, הפרעת קשב מלווה ילדים וגם מבוגרים במהלך חייהם.
הקושי בתפקודים הניהולים מסרבל, מעמיס ומתסכל אותנו.
אימון אישי להפרעת קשב וריכוז מסייע לנו לחזק את התחומים החלשים, לפתח אסטרטגיות מתאימות, לפצות על ידי איתור ושימוש בחוזקות שלנו ובקיצור לחיות חיים מלאים, יעילים ומשמעותיים יותר.
מתעניינים במידע על אימון להפרעת קשב וריכוז למבוגרים או לבני נוער? צרו איתי קשר לפרטים נוספים או קראו כאן.

כתבה: ענבל דויטש – מאמנת אישית להפרעת קשב וריכוז.

פוסטים נוספים בנושא:

|| מבוסס על הספרים:  מבוגרים עם הפרעת קשב וריכוז של ד"ר סטפני סארקיס ומריטת עצבים מאת ד"ר מ. האלוול וד"ר ג'ון ג'. רייטי.

ענבל דויטש קרצ'מר – מאמנת אישית להפרעת קשב וריכוז (הפרעת קשב ופעלתנות יתר). בעלת תואר שני בחינוך ותעודת הוראה בחינוך מיוחד. בוגרת לימודי אימון עם התמחות באימון להפרעת קשב וריכוז באוניברסיטת בר-אילן. מאמנת במשרדי בקרית אונו וכן מאמנת בזום. 

cropped-ענבל-דויטש-מאמנת-אישית-לוגו.png

רוצה להמשיך ללמוד ולתרגל איתי אושר?
נרשמים לניוזלטר ומקבלים טיפים ותובנות בנושא פסיכולוגיה חיובית, ניהול זמן, אימון ומיינדפולנס.

מתרגלת אושר פופאפ